zondag 10 mei 2015

Moederdag

De voorbije week stonden de mama's in de kijker, want we werkten immers rond het thema "Moederdag". We keken naar de foto's van de mama's in ons klasboek. De kleuters konden iets vertellen over hun mama. We zagen ook dat niet alle mama's er hetzelfde uitzien. De kindjes vertelden dat ze hun mama lief en mooi vinden! :-) Ik kreeg ook leuke dingen te horen wanneer ik vroeg wat mama allemaal voor ons doet of gewoon doet: werken, studeren, zich boos maken op ons, eten maken, op de computer of tablet kijken, poetsen, strijken, onze tandjes poetsen, slapen, .... Tijdens het spelen in de hoekjes gingen de kindjes aan de slag met de parels en de snoeren om zelf een halsketting te maken, net als mama. En hierbij speelden we ook een telspel... Het aantal ogen gaf weer hoeveel parels we op de ketting van mama mochten rijgen. Een kleurenspel zat er ook tussen. We kregen kleurenkaartjes, dit waren onze euro's. Gaven we aan de bloemist een groene euro, moesten we een groene bloemen kopen...
Op woensdag bracht juf de handtas van mama mee naar school. We mochten er eens in kijken! We waren immers erg benieuwd om te zien welke schatten daar allemaal in zaten... Zakdoekjes, een zonnebril, parfum, een lippenstift, een portefeuille, een gsm, ... We bekeken alles aandachtig en speelden er een memoryspel mee.
In de knutselhoek was het de voorbije week DRUK DRUK DRUK! Want we werkten in het geheim aan een verrassing voor mama... Ik hoop dat alle mama’s blij zijn met hun verrassing!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten