zaterdag 5 december 2015

Thema Sinterklaas

Sinterklaas is alweer bijna terug naar Spanje. Wij hebben in ieder geval genoten van zijn komst en natuurlijk ook door de vele dingen in de klas. Op maandagmorgen lagen er een heleboel kleren in de kring. De kleuters hadden al snel door van wie ze waren. Voor de kleren te bekijken en te vertellen hoe alles heet deden we een spelletje. We moesten aan het rad draaien en het juiste kledingstuk zoeken van Sint of Piet en dan aandoen bij een kindje. De juf heeft ook altijd gezegd hoe alles heet, maar dat was soms wel heel moeilijk om te onthouden hoor! Nadien lag de verkleedkledij een tijdje in de poppenhoek waar we natuurlijk meteen mee aan de slag gingen. We maakten ook van ons klimhuis een stoomboot.
Op de tafels lagen ook verschillende spelletjes binnen het thema, we konden met de blokken het kasteel bouwen, een stal of een stoomboot, pakjes gooien in de schoorsteen,boekjes bekijken in de boekenhoek,...
Aan de knutseltafel maakten we een Sinterklaas met een lege zakdoekdoos en een zwarte pietenkroon. De oudste kleuters knipten zelf hun stukjes papier, de jongsten oefenden de lijmtechniek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten