zondag 5 juni 2016

Thema bouwen

Maandagmorgen, bij de start van ons nieuw thema bouwen ,konden we Jules nergens vinden. Hij moest bij ons op bankje zitten want het verhaaltje dat ik ging vertellen ging uiteraard over hem. De kleuters zochten overal in de klas en vonden een doos, daar was Jules...
We bekeken in de klas allerlei gereedschap. We moesten uitleggen waarvoor het diende. Ik koppelde er een geluid aan en de kleuters konden raden over welk gereedschap het ging. Natuurlijk kwam Bob De Bouwer ook ter sprake... We gingen dan ook aan de knutseltafel Bob De Bouwer inkleuren. De oudste kleuters deden dit naar het voorbeeld van de juf met stiften, de peuters konden vrij met wasco's de prent inkleuren.
We stempelden met blokken "bakstenen" op ons huis. We moesten het doen zoals de juf het zei: we begonnen onder het dak en stempelden een hele rij vol, pas dan mochten we aan de volgende rij beginnen, mooi naast elkaar... En kijk, toen hadden we een muur gestempeld! Toen de muur droog was, plakten we een deur, een venster en dakpannen op ons dak. Toen hadden we een huis!
In de klas konden we ook met een poppenhuisje spelen. We bekeken het van alle kanten en zagen een dak, muren, een deur en vensters. We dachten na over de functie. De juf had ook meubels voor in het poppenhuis en wij moesten zeggen in welke kamer ze thuishoorden... En natuurlijk mochten we er ook achteraf mee spelen.
We waren allemaal omgetoverd tot echte bouwvakkers. In de klas verschenen allemaal Bob De Bouwers...
< We schilderden ook een kei in een kleurtje dat papa wel graag zou zien.... Rarara voor wat dit al zou kunnen zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten